Blog Detay

Web Sitesi Tasarım Aşamaları?



Web Sitesi Tasarım Aşamaları?

Projelendirme aşaması:

Bu aşamada firma ve firmanın faaliyet gösterdiği sektör analiz edilir ve temel unsurlar belirlenir. Bu doğrultuda web sitenin amacı, ulaşılmak istenilen kitle doğrultusunda bir analiz yapılır. Web sitesinde sunulmak istenen bilgi, belge, hizmet, ürün, teknik verilerin nasıl yayınlanacağına karar verilir. Web sitesinin temel ihtiyacı, alan ve hostinge karar verilir.  Bu bilgiler doğrultusunda web sitesinin kurgulanması yapılır.

 

Tasarım aşaması:

Kurumsal kimlik çalışması yapılmış şahıs veya firmalar için bu çalışmalara bağlı kalarak bir tasarım oluşturulur. Kurumsal kimlik çalışması yapılmamış kişiler için, kurumsal web sitesi tasarımı ve kişisel web sitesi tasarımı konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizle birlikte logo, renk paleti, sitenin genel şeması, sayfa akışı, sitede kullanılacak görsel materyaller ve animasyonlar belirlenir.

 

Yazılım aşaması:

Veritabanı oluşturulması, admin paneli ve içerik yönetim sisteminin programlanması ve kullanıcı tarafının kodlanması sürecidir. Kişiye firmaya özel olarak kodlama süreci gerçekleştirilir. Hazır web sitesi tasarımları veya yazılımları (Squarespace, Wix, WordPress, Joomla vb.) kullanılmaz.

 

Edit Brand Studio olarak her aşamada size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tercihini hazır web sitesi yazılımları ise bu konu bizimle iletişime geçebilir destek sürecimizden faydalanabilirsiniz.

 

Test Aşaması:

Yazılım aşaması tamamlandıktan sonra farklı arama motorlarında web standartlarına uygunluğu denetlenir. Hız testleri yapılır, tüm sitenin aktivasyonu kontrol edilir.

 

Yayınlanma aşaması:

Test aşamalarını ve müşteri onayını alan web sitesi, domain adı ve hostingi altında yayına alınır. Seo desteği sağlanır. Sitenin admin paneli ve içerik yönetim paneli hakkında müşterimize gerekli eğitim verilir ve teslim edilir.

 

CONTACT

SOCIAL MEDIA